Had ik dit maar jaren eerder ontdekt!

5 mei 2022

Delen
Delen

Na 1 nacht meteen verkocht. Spinnend van ontspanning. Grijnzend omdat het zó lekker ligt. Bij toeval ontdekte ik iets waarvan ik nu al zeg ik wil nooit meer zonder: een zwaartedeken.

Slapen is al jaren een dingetje. Dat zie je vaker bij mensen met angsten. Doordat je lichaam de hele dag op code paniek staat, komt het ’s avonds lastig tot rust. Voor slapen is overgave nodig. Nou, als er iets is waar angstgestoorde mensen niet van houden is het de controle loslaten.

Gelukkig zijn er 1001 dingen die je kunt doen om beter te slapen

Inmiddels ben ik na 15 jaar problemen te hebben gehad met slapen bijna een slaapexpert. In elk geval een ervaringsdeskundige. En zelfs dan komt het zomaar voor dat iets op je pad komt waar je nog nooit van hebt gehoord. Namelijk een zwaartedeken

Een zwaartedeken is een deken van 10% van je lichaamsgewicht die helpt om prikkels af te voeren en dieper te slapen

Het wordt vaak ingezet bij kinderen met autisme of ADHD. Mijn schoonzus, superjuf en supermama, postte daar iets van op Facebook. Maar het helpt ook bij angststoornissen. Door de druk van de deken, voert je lichaam makkelijker prikkels af. En het geeft een veilig, geborgen gevoel. Alsof je een dikke knuffel krijgt. Alles in me zei: dat moet ik hebben!

Zodra ik eronder kroop, ontspande mijn hele lichaam

Echt zo’n gevoel van heeeeheee. Een lange zucht. Loslaten. Dat was ’s middags. Ik stuurde direct mijn vriend een appje: ‘Ah toe, mag ik hier de rest van de dag onder blijven liggen?’ Ik keek er ook zo naar uit om mijn bed in te stappen. Toen het eenmaal zo ver was, was het net zo lekker als ik me had voorgesteld. Ik voelde me zo veilig, helemaal in mijn eigen wereld.

10 uur later voelde ik me een ander mens

Ja, dat lees je dus goed. Ik heb die nacht 10 uur (!) geslapen. Normaal is dat zo’n 6 uur. Nou heb ik vaker dat ik iets nieuws probeer en dat de eerste keer geweldig is. En daarna werkt het niet meer.

De nachten erna sliep ik inderdaad geen 10 uur meer. Maar wel steeds 4 uur aan één stuk. Misschien is dat voor jou heel normaal of zelfs weinig, maar voor mij, lichte slaper en iemand die 5x plast ’s nachts, is het uniek!

Magic? Problemsolving? Euh… Wereldvrede?

Nee, dat allemaal niet. Als je vaker artikelen leest op dit platform dan weet je dat ik niet geloof in één methode of ding dat het antwoord is op alles. Dat willen wij mensen zo graag. Wel denk ik dat sommige dingen essentieel zijn in een groeiproces. Bijvoorbeeld meditatie.

Als het over slapen gaat en je een lichte, niet hele beste slaper bent, dan zou dit zomaar eens goud voor jou kunnen betekenen. Het zorgt voor meer rust in je hoofd, dieper en langer slapen.

Geen wondermiddel, wel mijn beste slaapaankoop ooit

Als ik te veel van mezelf heb gevraagd of er spannende dingen spelen in mijn leven, zorgt zo’n deken er niet voor dat ik knock-out ga. Maar in mijn gewone dagelijkse weken dat er altijd wel iets is wat de aandacht vraagt, zonder 100% drama, is het mijn geheime wapen om beter te slapen.

 Kijken of het iets voor jou is? Ik slaap onder deze deken

Ook fijn, je mag hem gewoon 30 dagen uitproberen. Bevalt het niet, stuur je hem terug. Ik kan het je echt aanraden. Slaap lekker!

Delen met vrienden

Leave A Comment

Gerelateerde berichten