Marianne ter Mors, het gezicht achter transformeerjeangst.nl

“Genieten van het leven, doe je ook vandaag”

Marianne ter Mors!

Houdt van eten. Vooral mokkataart. Ook smelt ze bij de aanblik van cavia’s, maakt ze graag (flauwe?) grappen en wandelt ze elke dag in de natuur.

Het is een prachtige dag. Zonnig. Samen met vriendinnetje Marieke mag ik van mama trampoline springen! Eenmaal jumpend en lachend gebeurt er iets geks…. Ik krijg geen lucht! Ineens voel ik me bang. De zon die hoog aan de hemel staat, voel ik niet meer. De wereld lijkt kwaadaardig en koud. Met al mijn 11 jaren weet ik zeker dat ik hier, nu, zomer 1994, niet overleef.

Nu begrijp ik dat ik op mijn 11e mijn eerste paniekaanval heb gehad. Ik werd naar de huisarts gesleurd die algauw de diagnose hyperventilatie opplakte. Ik moest maar in een zakje ademen. Dat vond mijn angststoornis he-le-maal niks. Ik bedoel hallo, ben je benauwd, ga je in een zakje ademen?! Dan ga je toch sowieso dood?

Niemand vroeg zich af waarom een 11-jarig meisje hyperventileert

Tijden waren anders. In ‘94 ging je naar de huisarts. Kreeg je een pil. Of in mijn geval een plastic zakje. Daar kon ik niks mee, dus heb ik zelf een manier moeten ontdekken om te overleven. Na die eerste paniekaanval ontwikkelde ik angsten voor 1001 dingen.

Angst voor geluid. Angst voor drukke steden. Angst voor festivals. Angst voor slapen. Angst voor autorijden. Angst voor….. angst. Ik deed alles om rustiger te worden. Van yoga tot reiki, naar 23 therapeuten en coaches. Alles draagt een stukje bij aan mijn groeiproces, maar niks helpt écht.

Tot ik in 2017 niet meer verder kon. Burn-out. Antidepressiva. Diagnose: generaliseerde angststoornis

Toen moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Graven. Alle geleerde lessen met elkaar verbinden. Ontdekken wie Marianne écht is. Zonder pleasen. Zonder verhalen. Zonder mooie Instafilters. Het is een heel proces geweest en nog steeds af en toe. En omdat een angststoornis hebben zó heftig is en vaak enorm eenzaam, heb ik dit platform opgericht.

Met de hoop jouw leven en jouw reis een stukje gemakkelijker te maken. Je laten voelen dat je niet de enige bent. En, dat relax leven mét angst absoluut mogelijk is!

Zonder shiny foto’s of schreeuwende methodes wat je moet doen

Veel mensen die een platform lanceren melden een routine te hebben gevonden die het antwoord is op álles. Inclusief shiny images dus van hoe fantastisch geluk eruit ziet. Tja. Daar geloof ik niet zo in. Want hoe is iemand als de camera’s uitgaan? Je wilt niet weten hoe vaak ik voor een blad iemand heb geïnterviewd, ook de grote namen, die zeggen: ‘Dat mag er niet in hoor! Daar wil ik het niet over hebben’. Ieder mens heeft donkere stukken. Altijd.

Als DE methode zou bestaan, dan had je die allang geprobeerd, toch?

Op dit platform vind je daarom geen absolute wijsheden, glamourlike plaatjes en hip geneuzel. Ik geloof in echtheid. Openheid. Elkaar in kwetsbaarheid durven ontmoeten. Soms heb je gewoon dagen dat alles klote is. Daar eerlijk over zijn geeft troost, verbinding en heelheid.

Dit platform geeft je niet hét antwoord. Dat is er niet. Iedereen heeft daarin zijn of haar unieke weg te bewandelen. Wel zijn er dingen die je daarbij op weg helpen. Oefeningen, verhalen, fijne producten. Die deel ik graag met je. Zodat we samen, jij en ik, kunnen genieten van het leven. Met angst. Zonder angst. Gewoon genieten.

Liefs Marianne